Arno Wallaard Jeugdtoernooi

8:21 04-25-2022 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 24 april beleefden we de dag van het Arno Wallaard jeugdtoernooi op ons parcours in Arkel.

174 renners uit alle hoeken van Nederland streden in 7 categorieën om de prijzen. Het parcours lag er keurig bij. Een stevig windje uit het oosten en de zon zorgden voor prima omstandigheden.

Familie Wallaard was aanwezig om het startsein te geven bij de eerste categorieën.Publiek en renners werden op de hoogte gehouden via het bezielende commentaar van Mels de Kievit die wel ouder wordt maar nog steeds geen sleet vertoont.

In categorie  reed Caitlynn Boom haar eerste officiële wedstrijd en eindigde op de 11e plaats als 5e meisje.Sarah Post ging in categorie 2 van start en mocht de 3e prijs voor meisjes in ontvangst nemen.Deborah van Ooijen kwam in categorie 3 de traditie van wielerfamilie Van Ooijen voortzetten. In haar eerste wedstrijd reed ze keurig als 5e meisje naar de 20e plaats.Haar zus Jedidjah van Ooijen maakte haar debuut in categorie 4. Met nog weinig ervaring reed ze de wedstrijd keurig uit. Het zag er goed uit en we kijken vol verwachting hoe deze dames zich gaan ontwikkelen.

 

Categorie 5 is al weer een stapje hoger en daar wordt best al hard gereden. Geen probleem voor ons talent Isis Versluis die het zelfs aandurfde met twee Nederlands kampioenen even een kopgroep te vormen. In de eindsprint eindigde ze als 4e zodat ze de 2e prijs voor meisjes in de wacht sleepte. Ook Marilène de Graaf deed het aardig met een 7e plaats bij de meisjes.

In categorie 6 maakte Rick van der Neut zijn debuut. Het valt in het begin nooit mee de snelle renners in de groep te volgen, maar Rick gaf niet op en zocht aansluiting bij een groepje geloste renners. Eindigen in de achterhoede is geen schande, wel een stimulans om beter te worden.De climax kwam in categorie 7 waar Nick Koenis vanuit de start demarreerde en ronde na ronde voor de groep bleef uitrijden. Op een gegeven moment had hij nog slechts 100 meter voorsprong, maar de achtervolgers konden het gat niet dichten. Een prachtige prestatie voor dit talent, waar we nog veel van gaan horen. Stan Holthuis voelde zich kennelijk in zijn element op het eigen parcours en reed goed van voren. Tot enkele ronden voor het einde toen hij plotseling moest lossen. Toen het peloton stil viel sloot hij weer aan en eindigde op de 13e plaats.Al met al een geslaagde dag, dank zij de vele vrijwilligers.

Ga voor een complete serie foto’s naar www.oypo.nl/jandebruinfoto

Leave a Reply