Arden Challenge etappe 4 – kansen voor het podium

21:22 04-14-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Er stond vandaag een etappe van 114 kilometer op het programma met verschillende beklimmingen. Het eerste uur werd er erg hard gereden en het peloton werd een aantal keer op een lint getrokken. Maar de jongens konden zich goed handhaven. Helaas had Jarri pech en moest hij de strijd staken.

Na twee uur koers was het beste er bij Jasper Thom en Arno ook wel vanaf nadat ze al een aantal keer van achteruit terug waren gekomen bij de voorhoede van het peloton. Anro had ook nog eens de pech dat hij vandaag op de reserve fiets moest starten. Atonie, Stefan en Derek konden wel goed mee voorin het peloton maar ze hadden het wel zwaar, het is tenslotte al de vierde dag en er werd niet rustig aan gedaan.

Stefan moest hard rijden om zijn goede plaats in klassement te verdedigen. Maar met een knappe 22e plaats vandaag blijft hij 11e in het algemeen klassement en 4e in de strijd voor beste jongeren. Ook Derek heeft flink af moeten zien maar hij heeft zich knap gehandhaafd in de voorste groep. Antonie is het best geëindigd in de daguitslag. Hij werd 16e in de sprint met een uitgedund peloton. Aan het begin van de etappe had hij het al een keer zelf geprobeerd en later in de wedstrijd heeft hij ook nog hard gereden om het peloton bij elkaar te houden, om het klassement van Stefan te beschermen. Dus ondanks wat pech is het toch nog een mooie dag geworden.

Leave a Reply

   Banner     Banner