Arden challenge dag 5 – de slot etappe

9:34 04-16-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Het is alweer tijd voor de laatste etappe en opnieuw is het lekker weer. Nadat de gebruikelijke groepsfoto bij het huisje is gemaakt vertrekken we met vol gepakte auto's en volle moed naar Chiny. Vandaag was het voor Stefan en Derek zaak om het klassement compleet te maken en de overige renners nog een keer te laten zien wat ze waard zijn.

Nadat er kamp was gemaakt op wederom een dauwig grasveld werden de nummers op de "moraalpakken" gespeld. Na goed warm rijden op de eerste klim van de dag mochten de mannen een grote en 5 lokale rondes rijden met een lastige finale klim.

De koers was hectisch maar de mannen wisten zich goed van voren te houden. Diverse uitloop pogingen werden gedaan maar het geel van Jan Van Arkel mocht niet zomaar vertrekken. Jarri, in te huren om materiaal uitvoerig te testen, heeft door schakel problemen helaas weer de koers moeten verlaten. Op de plaatselijke rondes was het uitkijken geblazen wanneer er doorgetrokken werd. Jasper en Thom hebben hierdoor het strijdtoneel moeten verlaten na 100 km.

In de finale heeft Arno zich goed laten zien op de legendarische Trek en weet een tijdje met Antonie weg te zijn in een groep. Maar met het ingaan van de laatste ronde is alles weer bij elkaar. Derek probeert nog even te ontsnappen uit het peloton maar krijgt te weinig mannen met zich mee. Het wordt volle bak de afdaling door om van voren te beginnen aan de klim. Kortom iets voor Antonie en die weet met de eersten de klim op te draaien. Na nog een keer alles te geven wat ze in zich hadden weten ze goed in de groep te finishen.

Stefan heeft grote dingen laten zien door bovenin het klassement mee te doen en ook Derek door alle 5 de etappes uit te rijden. De overige mannen hadden wat meer problemen maar hebben goede ervaringen opgedaan voor de rest van het seizoen. Maar al deze prestaties zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de goede zorgen van de begeleiding. De dames Dineke en Trudie voor het wassen, koken, eten, bidons etc etc. Peter voor al het materiaal, hij heeft een drukke week gehad. En natuurlijk de altijd kalme Gerard, le directeur sportif.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner