Altena Biesbosch Ronde te Werkendam 2015

11:28 04-9-2015 - By wouter - View Comments

Elite/beloften – Verslag Altena Biesbosch Ronde te Werkendam 2e paasdag 6 april 2015, een vrije wedstrijd over een afstand van 184 km.

Aan het vertrek 25 ploegen van 6 man, waaronder de renners van Jan van Arckel, t.w. Kelvin, Robin, Gert, Hermen, Wouter en Tim. Een aantal van deze renners had zaterdag de Omloop van de Braakman gereden en dus stonden ze nog met zware benen aan de start. In de auto Gerard en Aron en in de verzorging Hennie.

Gelijk uit het vertrek een hoog tempo, Tim gelost en een kopgroep die maar liefst een voorsprong nam van 4 minuten. In het peloton bleef het dus rustig en in de auto ook, totdat Wouter met een kapot voorwiel geholpen moest worden. We hebben hem zo ver als mogelijk was teruggebracht, maar daar was de jury het niet mee eens. Dus loslaten.

Kort daarop een massale valpartij met ondermeer Gert en Hermen. Dit duurde om en nabij 4 a 5 minuten. Inmiddels was Wouter ons voorbij gereden en sloot aan bij Gert en Hermen. Na de valpartij veel renners op achterstand, die ook niet meer terug konden komen en voor deze jongens ‘einde wedstrijd’.

Na een ware achtervolging sloten wij met de ploegauto weer achter het peloton aan. Hierin zaten nog Robin en Kelvin. De kopgroep was in al deze hectiek weer teruggepakt. Na een aantal schermutselingen ontstond weer een nieuwe kopgroep; deze wist het wel tot een goede einde te brengen.

Om onverklaarbare reden kwam de ploegauto bij een bocht nog stil te staan; hij wilde niet meer starten, noch voor of achteruit rijden,’t was waarschijnlijk iets met de automatische handrem. Uit het publiek kwam een man die de auto weer aan de praat kreeg. Dit was een monteur van Mazda, waarvoor onze dank! Na een rondje wachten konden we weer in de ploegleiderskaravaan aansluiten. Onze renners werden in dit rondje verzorgd door Joop van Pel, ploegleider van De Mol.

Hierna de finale met de genoemde kopgroep en het peloton op 3 minuten. Kelvin en Robin finishten in het peloton als 58e en 84e. Al met al een hectische dag, want op het moment dat we van de parkeerplaats weg wilden rijden, bleek één van de renners de sleutel van de bus mee naar huis te hebben genomen. Maar alles is weer goed gekomen.

Gerard

Leave a Reply

   Banner     Banner