Afsluitende jeugdwedstrijden in Rijswijk en Den Haag

21:08 09-28-2015 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Afgelopen weekend hebben de jeugdrenners van JvA hun laatste wegwedstrijden van het seizoen gereden.
Naast het NCK in Dronten, waar Menno, Ruben, Jens en Luuk deelnamen, werd er in Rijswijk de laatste Miniwegwedstrijd verreden en in Den Haag de laatste KNWU wedstrijd.

MMW Rijswijk
In Rijswijk werden de laatste prijzen verdeeld met weer mooie JvA successen. Bovendien mochten alle deelnemers die minimaal 5 wedstrijden meegereden hebben een mooie beker in ontvangst nemen.

In categorie 1 reed Mees Bassa een sterke wedstrijd en deed hij veel kopwerk. Uiteindelijk leverde dit hem een mooie 4e plek op.

Sem van Wijngaarden greep in categorie 2, in een deelnemersveld van 23 renners, net naast de prijzen. Sem kan wel terugzien op een goed seizoen waarin hij veel progressie heeft gemaakt.

In categorie 4 stonden 4 JvA renners aan de start. In een vol deelnemersveld wisten zij zich prima laten zien. Nick Klijn pakte een mooie 3e plaats, en Rosanne van Rees pakte ook prijs: 5e ! Jorik van Maaren klasseerde zich als 9e en Matthijs van Wijk als 12e. Sterk gereden allemaal.

Jochem Woudenberg was in categorie 5 de enige vertegenwoordiger van JvA. Zoals meer dit seizoen reed Jochem een sterke wedstrijd, deed meerdere ontsnappingspogingen, maar slaagde er niet in om weg te rijden. Een grote groep bleef bij elkaar waarin Jochem naar een 8e plaats sprintte. Het is een sterk seizoen geweest van Jochem, dat beloofd wat voor 2017!

In categorie 6 stonden Noël Luijten en Timo de Zeeuw net op tijd aan de start. Door ongelukken op de A16 en een afgesloten A4 bleef er nauwelijks tijd over om in te rijden. De wedstrijd kende veel ontsnappingspogingen, waarbij zowel Noël als Timo het ook probeerden. Als de ene een poging deed probeerde de ander af te stoppen, goed teamwerk dus. Desondanks bleef er weer een grote groep bijeen. Twee bochten voor de streep deed Timo nog een laatste ultieme poging om weg te rijden, en met succes! Het merendeel van het veld was geslagen, maar Tom Tiegelaar kwam wel heel erg dichtbij. Na lang beraad wees de jury Timo echter als winnaar aan, met een minimaal verschil. Timo en Noël hebben ook een mooi MWW seizoen gereden, volgend jaar proberen dit door te trekken naar de KNWU wedstrijden!

Timo de Zeeuw - Rijswijk - 26-09-2015 -  (53)
In categorie 7 was Menno Vonk afwezig, die reed met Luuk Spijker, Jens Bassa en Ruben Blom het NCK Ploegentijdrit in Dronten. Menno heeft ook een mooi seizoen gedraaid bij de MWW, met verschillende ereplaatsen en een overwinning in Den Haag.

Ronde van de Uithof, Den Haag
De laatste KNWU wedstrijd werd zondag verreden op het zonovergoten parcours van HSK Trias bij de Uithof in Den Haag. Voor de toeschouwers bepaald geen straf om langs de kant te staan!

In cat. 1 hadden Mees Bassa en Daan Hartog de aftrap. Voor Daan was het zijn eerste echte KNWU wedstrijd maar een goede mountainbiker is ook een goede wielrenner, dat bleek maar weer eens. Daan reed een goede wedstrijd, gelijk top 10. Super gedaan Daan, je reed echt tegen de toppers in jou categorie.
Ook Mees reed een goede wedstrijd. Mees had de dag daarvoor ook al gereden dus dat zat nog wat in z'n benen maar met een 17e plaats toch goed gedaan Mees!

In cat. 3 stonden Anna van der Meiden en Christiaan van Rees aan de start. Anna en Christiaan reden allebei een sterke wedstrijd, Christiaan was regelmatig vooraan te zien en probeerde ook een aantal keren dapper om weg te komen. Ook Anna zat constant goed voorin en reed echt een ijzersterke wedstrijd.
Alles bleef bij elkaar dus liep het uit op een sprint. Christiaan kwam met z'n concurrenten Tobias Kool en Babette van der Wolff met z'n drieën op de streep af. Christiaan ging eigenlijk wat te vroeg aan waardoor Tobias en Babette er toch nog overheen kwamen. Christiaan werd uiteindelijk 3e met Babette als 2e en Tobias als de uiteindelijke winnaar. Anna sprinte hierachter naar een meer dan knappe 6e plaats! Een super afsluiting van haar eerste seizoen.

20150927_112806

In cat. 4 stonden er maar liefst 3 renners van JvA aan de start, Nick Klijn, Jorik van Maaren en Rosanne van Rees.
Gelijk bij de start ging het er al hard vandoor. Voor Jorik ging dat iets te snel, hij moest het peloton laten gaan. Nick en Rosanne zaten goed in het peloton, dat regelmatig op een lint ging. Zowel Nick als Rosanne lieten zien zich in het peloton steeds meer op hun gemak te voelen en gooiden zich vol in de strijd. In de sprint reed Rosanne naar een knappe 15e plaats en Nick naar een net zo'n knappe 17e plaats. Jorik finishte als 31e van de 40 deelnemers. Zeker ook goed gedaan Jorik, je heb echt karakter getoond.

In cat. 5 stond Jens Bassa aan de start. Jens reed weer een sterke wedstrijd en was regelmatig op kop van het peloton te zien. Helaas voor Jens ging het fout bij het uitkomen van de laatste bocht naar de finish en ging Jens samen met nog 3 andere renners onderuit. Jammer Jens, maar je heb een sterk seizoen gereden en je eerste overwinning behaald dit jaar.

Luuk Spijker was in cat. 6 als laatste aan de beurt. Het was voor Luuk een zwaar seizoen met een aantal grote mannen in het peloton waar hij zijn meerdere in moest erkennen. Luuk is er alleen maar strijdlustiger van geworden. Ook vandaag werd er hard gereden en viel het peloton in een aantal groepen uiteen. Luuk zat met 2 andere renners achter de derde groep maar het lukte hen niet om het gat te dichten. Hij finishte uiteindelijk als 20e.

Al met al heeft de 'jeugd weg' van JvA een prachtig seizoen gedraaid. De jeugdafdeling is volop in ontwikkeling en het ziet er naar uit dat dat zich nog doorzet. We wensen iedereen veel succes komend winterseizoen. De een gaat naar de baan, de ander zien we terug in de Wintercompetitie of bij het veldrijden. Go for it!

Tot slot zwaaien we Menno en Ruben uit: volgend jaar veel succes bij de Nieuwelingen!

Leave a Reply

   Banner     Banner