2e clubtraining JvA E/B!

0:48 01-17-2012 - By Jeroen van Zanten - View Comments

Afgepeigerd. One day after. Aan het werk, half vier 's middags. Een zwaar gevoel kruipt in m'n benen na een halve dag staan aan de fietsenstandaard. Mijn gedachten dwalen even af van mijn werk en ik vraag me af hoe dat gevoel daar komt. De spiertrekkingen in m'n hamstrings, stijve kuiten,  schrale herinneringen. Vier uur clubtraining is de oorzaak. Heerlijk, vandaag een dag rust en morgen ben ik weer 0,1% beter dan voor de 2e clubtraining, SUPERcompensatie heet dat! Nog 10 van zulke trainingen en ik ben 1 hele procent beter geworden! Podiumplaats Houtse Linies? Here we are!

De 2e clubtraining is een feit. En ieders mening is dat het een heerlijke training is geweest. Zie de foto voor de route. Vergeet het streepje even van meerkerk naar het clubhuis, dat heet stiekem bij-trainen. Zoals vorige week wordt er rond kwart voor 10 verzameld en stipt om 10uur vertrokken. Het is prachtig weer, zo'n 5 graden Celsius en windstil. Achter het stuur vinden we Thim met naast hem André. Toch verrekte handig zo'n wagen achter het kleine peloton. De groep is weer redelijk groot, ongeveer 25 man en 1 vrouw. En nie zomaar een vrouw hé, eentje die kan sprinten! en de geklopten onder ons weten dat dit hun betreft, kunnen beschaamd wegkijken en dit alleen maar beamen. Volgende week toch wat scherper zijn.

Na zo'n krappe vier uur komen we weer terug aan bij het clubhuis. Bryan Knoop komt nog even als eerste aan en pakt zo de punten. Op de meet zijn immers de meeste te verdienen?! Aan de afgepeigerde koppies te zien is vier uur lang genoeg voor sommigen en zullen ze een aardige emmer yoghurt met meusli moeten eten om toch weer te kunnen trainen dinsdag. Herstel begint immers direct na de training, voor degene die hier wat meer over willen weten kunnen altijd bij me terecht. Dan vertel ik dat de 3e clubtraining in bed wordt gewonnen. Misschien niet zo groots als onze Joop in de Tour zei, maar winst is winst.

Good day.

4 Comments on “2e clubtraining JvA E/B!”

 • Anonymous January 17th, 2012 00:52

  Leuk stuk Jeroen! #keepthegoodwork

 • Aco January 17th, 2012 08:54

  Jeroen, Als jij ooit net zo goed kan fietsen als stukjes schrijven, komt je droom over het podium zeker uit.

  Aco

 • Aco January 17th, 2012 08:56

  Dames eliterensters,tot nu toe iedere keer een vrouw, dat moeten er zeker de volgende keren meer zijn. Vraag aan Eltina hoe nuttig deze trainingen zijn.

  Aco

 • Eltina January 17th, 2012 13:17

  Heel nuttig, ook voor het ego van de mannen, want wij vrouwen kunnen ook weldegeling fietsen 😉 !!

  Liefs Eltina

Leave a Reply

   Banner     Banner